Kristallterapi är en alternativ behandlingsmetod som fungerar på ett holistiskt vis. Den behandlar på djupet och hjälper kroppen att harmonisera, komma i balans och därmed ökar vårt välbefinnande i hela vårt jag. Kristallterapi är konsten om samordning av energifältet i kroppen, av energicentra och energivägar. Dessa är också kända som aura, chakra och meridianer.

Läkande egenskaper

Stenar och kristaller kommer från naturen och skapas av mineral under olika processer  djupt under marken. En kristall är ett mineral som har fått växa fritt under ideala förhållanden. Medan en sten ofta innehåller flera mineral som pressats ihop. På grund av deras unika sammansättning har de en läkande egenskap i resonans med energifältet i vår kropp. De kan förstärka, fokusera, dirigera, absorbera, distribuera och sända olika nivåer av energi och främjar på så vis självläkning.

Vår kropp består till ca 75% av vatten. Mineraler från jorden bygger upp vår kropp. Kroppen arbetar holistiskt och allt är sammankopplat och pratar med varandra hela tiden genom impulser som sprids genom subtil vibration. Vibrationerna sprids effektivt genom det elastiska spiralformade systemet och vatten.

Stenar och kristaller jobbar på djupet på ett subtilt vis på att balansera och ”rätta till” i din livsenergi. Vi har en fantastisk kropp full med energi. Problem som kanske uppstår är att vi läcker alldeles för mycket energi på grund av obalans när vi går över våra gränser och ohälsa uppstår. Vi kanske har blockeringar som uppstått genom försvar. Många gånger beroende på ett beteende mönster som upprepas omedvetet. Med stenar och kristaller blir man mera ”vaken” det vill säga att ta till vara på all energi och använda den för att leva ett liv med större närvaro och tillit, bli mer medveten i sina val där kärlek styr vårt handlande, med oss själva och andra. Läka och komma djupare i kontakt, med ditt inre, din själ, mening och syfte. Mer avspända och i balans med våra känslor, våra liv och med de situationer vi befinner oss i.

Det kan ta tid, det får ta tid och du kan må dåligt i början men du kommer att känna skillnad. Med denna skillnad som uppstår blir du automatiskt mer närvarande och du börjar ”minnas dig själv”. Du utvecklas på alla plan, fysiskt, mentalt, psykiskt, andligt & själsligt. 

Hur går en behandling till?

I en behandling lyssnar vi främst på vår inre vägledning som sammanfattar det som pågår i nuet. Stenar och kristaller läggs i ett mönster vid chakran eller runt kroppen. Viktigt att ligga helt stilla, blunda och slappna av, bli helt närvarande i sin egen stillhet. Desto djupare avslappning desto kraftfullare blir behandlingen.

Inframadrass med jade -och turmalin stenar.

Viktigt information: Kristallterapi eller healing med kristaller om så vill, är en andlig inspiration och ett mentalt och känslomässigt energistöd till den helande/ läkande processen inom alla områden. Den ersätter inte traditionell sjukvård.

Läs mer om healing

Läs mer om färger