Kristallterapi är en alternativ behandlingsmetod som fungerar på ett holistiskt vis. Den behandlar på djupet och hjälper kroppen att harmonisera, komma i balans och därmed ökar vårt välbefinnande i hela vårt jag.

Kristallterapi är konsten om samordning av energifältet i kroppen, av energicentra och energivägar. Dessa är också kända som aura, chakra och meridianer.

Läkande egenskaper

Kristaller kommer från naturen och skapas av mineral under olika processer, har en fast kropp med en inre ordnad atomär struktur. På grund av deras unika sammansättning har de en läkande egenskap i resonans med energifältet i vår kropp. De kan förstärka, fokusera, dirigera, absorbera, distribuera och sända olika nivåer av energi och främjar på så vis självläkning.

Med kristallterapi blir du mera ”vaken” det vill säga att ta till vara på all energi och använda den för att leva ett liv med större närvaro och tillit. Läka och komma djupare i kontakt, med ditt inre, själ, mening och syfte. Mer avspänd och i balans med dina känslor, ditt liv och med de situationer du befinner dig i.

Det kan ta tid, det får ta tid och du kan må dåligt i början men du kommer att känna skillnad. Med denna skillnad som uppstår blir du automatiskt mer närvarande och du börjar ”minnas dig själv”. Du utvecklas på alla plan, fysiskt, mentalt, psykiskt, andligt & själsligt. 

Hur går en behandling till?

I en behandling lyssnar vi främst på vår inre vägledning som sammanfattar det som pågår i nuet. Kristaller läggs i ett mönster vid chakran och runt kroppen. Viktigt att ligga helt stilla, blunda och slappna av, bli helt närvarande i sin egen stillhet. Desto djupare avslappning desto kraftfullare blir behandlingen.

Kristallterapi rum med Inframadrass med jade och turmalin.

Viktig information: Kristallterapi är en andlig inspiration och ett mentalt och känslomässigt energistöd till den helande/ läkande processen inom alla områden. Den ersätter inte traditionell sjukvård.