Kristallterapi är en alternativ behandlingsmetod som fungerar på ett holistiskt vis. Den behandlar på djupet och hjälper kroppen att harmonisera, komma i balans och därmed ökar vårt välbefinnande i hela vårt jag.

Kristallterapi är konsten om samordning av energifältet i kroppen, av energicentra och energivägar. Dessa är också kända som aura, chakra och meridianer.

Läkande egenskaper

Kristaller och stenar kommer från naturen och skapas av mineral under olika processer  från jordens djup. En kristall är ett mineral som har fått växa fritt under ideala förhållanden, en fast kropp med en inre ordnad atomär struktur. En sten är det gemensamma ordet för alla fasta beståndsdelar på jorden. Kan då också Innehålla flera mineral som pressats ihop. På grund av deras unika sammansättning har de en läkande egenskap i resonans med energifältet i vår kropp. De kan förstärka, fokusera, dirigera, absorbera, distribuera och sända olika nivåer av energi och främjar på så vis självläkning.

Med stenar och kristaller blir man mera ”vaken” det vill säga att ta till vara på all energi och använda den för att leva ett liv med större närvaro och tillit, bli mer medveten i sina val där kärlek styr vårt handlande, med oss själva och andra. Läka och komma djupare i kontakt, med ditt inre, din själ, mening och syfte. Mer avspända och i balans med våra känslor, våra liv och med de situationer vi befinner oss i.

Det kan ta tid, det får ta tid och du kan må dåligt i början men du kommer att känna skillnad. Med denna skillnad som uppstår blir du automatiskt mer närvarande och du börjar ”minnas dig själv”. Du utvecklas på alla plan, fysiskt, mentalt, psykiskt, andligt & själsligt. 

Hur går en behandling till?

I en behandling lyssnar vi främst på vår inre vägledning som sammanfattar det som pågår i nuet. Stenar och kristaller läggs i ett mönster vid chakran eller runt kroppen. Viktigt att ligga helt stilla, blunda och slappna av, bli helt närvarande i sin egen stillhet. Desto djupare avslappning desto kraftfullare blir behandlingen.

Kristallterapi rum med Inframadrass med jade -och turmalin stenar.

Viktig information: Kristallterapi är en andlig inspiration och ett mentalt och känslomässigt energistöd till den helande/ läkande processen inom alla områden. Den ersätter inte traditionell sjukvård.